3D-modelleren: as-built BIM model voor transformatie of renovatie

3D Modelleren start als volgt: Leap3D meet de as-is situatie met 3D laserscanners. Het eindproduct van deze meting is een puntenwolk van de bestaande situatie. Deze puntenwolk, ook wel point cloud genoemd, vormt de basis voor een as-built BIM model. BIM staat voor Bouw Informatie Model.

Leap3D is specialist in 3D modelleren. Deze 3D (BIM) modellen zijn een betrouwbaar uitgangspunt voor uw transformatie, renovatie en retrofit. 

Wij leveren in Revit, Archicad en IFC. Wij maken BIM modellen conform NL/SfB, NLRS of DRS en RVB BIM norm. Wij modelleren in verschillende maten van detail (LOD100 t/m LOD500).

as-built BIM model gebouwen

Op basis van de puntenwolk en/of archieftekeningen, modelleren wij gebouwen in Revit op elk gewenst detailniveau. De BIM modellen die wij maken, zijn meestal LOD100, 200, 300 of 350. Uiteraard ontvangt u altijd geometrisch correcte modellen. Wij werken volgens een BIM protocol die wij vooraf met belanghebbenden doornemen en afstemmen. 

Codering BIM modellen

De as-built BIM modellen zijn in Revit opgebouwd conform NL/SfB, RVB BIM norm of DRS (NLRS). De template waarin wij modeleren wordt afgestemd op de gebruiker.

Hierbij enkele voorbeelden met LOD (Level of Detail): 

as-built BIM model van installaties

Installaties en fabrieken zijn regelmatig aan renovatie of transformatie toe. Als er geen recente as-built informatie beschikbaar is, meet Leap3D de installatie in met laserscanners en wordt deze as-built gemodelleerd. U ontvangt een betrouwbaar as-built 3D model in Revit, IFC of Archicad.

as-built BIM model civiele constructies